Arkiv för juni 1st, 2009

Hur firar hundfolket semester?

Publicerad: 01/06 18:47

De senaste dagarnas värmebölja har fått mig att fundera på det här med sommar, värme och hund.
Livet före Indy var enkelt – det blev varmt, vi åkte till stranden, stannade så länge vi ville och sedan åkte vi hem igen.
Men med Indy blir det lite mer besvärligt.

När vi köpte Indy fick vi också en informationsfolder från Finska kennelklubben som mest innehöll information om allt som är förbjudet för hunden (så kändes det då i alla fall).
Bland annat att ALLA badstränder i Finland har hundförbud.
Väldigt begripligt, sådär vid första anblick, men om man tänker efter så är det varken speciellt hänsynsfullt mot varken hundar eller hundmänniskor.
Hundar behöver också svalka varma dagar. Och hundmänniskor borde också få ligga på stranden om de vill.
Jo, jag förstår att det finns allergiker och att folk är hundrädda. För att inte tala om att de som inte plockar upp efter sin hund ställer till det för ALLA andra hundägare. Men finns det verkligen ingen kompromiss???
Varför inte tillåta hundar på en del av stranden? Eller införa badtider för hundfamiljer?

I Sverige har man förstått att hundfolket är en köpstark grupp som gärna vill ha med sig sina fyrbenta vänner på semestern. Det finns vandrarhem som tillåter hundar, campingar som specialiserat sig på hundvänlighet och stränder där jycken är välkommen. Till och med båtluffar i skärgården, skräddarsydda för vovvar.
Det finns ca 600 000 hundar i Finland. Det är ganska många människor som potentiellt sett skulle kunna bli inhemska ”hundturister”.
En affärsidé att plocka upp kanske?

PS. Om ni känner till hundvänliga stränder, varndrarhem etc.  dela gärna med er!

Hundkojan

RSSHundkojan

Indy lär Annika Madejska att sitta fint

  • Om Bloggaren

    Annika Madejska är en av 1773 kvinnor som 2005 flyttade från Sverige till Finland. Hon är född och uppvuxen utanför Lund i Skåne och bor numera i Vichtis. Tidigare har Annika haft katter, fåglar och kaniner – aldrig en hund. Indy är en av cirka 255 registrerade drevrar i Finland. Han föddes den 6 februari i Imatra och har 9 syskon. Drever är en jaktras som beskrivs som både självständig och envis med mycket stark jaktinstinkt. Indy ska i framtiden jaga tillsammans med sin husse.
  • Kalender

    juni 2009
    M T O T F L S
    « maj   jul »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Arkiv

  • Kategorier