Regn – inte en favorit

Publicerad: 05/06 12:19

Vår tuffa jakthund har visat sig vara en riktig liten mes.
Fast jag förstår honom – att bli blöt ligger inte på min topplista heller.
Sambon är lätt förtvivlad. Hans hårda jaktpolare vägrar helt enkelt sätta en tass bortom verandan när regnet står som spön i backen.

Sambon ringer klockan 10.30 i går:
– Indy vägrar gå ut. Han satte sig på verandan, tittade på regnet, fnös och gick in och kissade på golvet. Kan du köpa mer hushållspapper på vägen hem?

Sambon ringer  klockan 12.00 i går:
– OK han gick ut i skydd av taknocken och kissade intill väggen där det var torrt men sedan ville han in igen. Han sover mest hela tiden…

Sambon ringer  13.30 i går:
– Han bajsade just en jättehög i vardagsrummet. Försökte tvinga ut honom i skogen men han totalvägrade.

På kvällen var Indy ett riktigt monster. Han hade så mycket överskottsenergi att han stundvis var helt olidlig.
Och trots att regnet lättade lite var han inte intresserad av att ge sig ut i den våta naturen. Längre en tre meter från verandan kom vi aldrig.

I dag på morgonen gick han motvilligt med mig ut i skogen och gjorde ifrån sig. Fast han uppförde sig mer som en katt än en hund när han skulle ta sig fram. Han drog in magen för att slippa få det blöta gräset mot pälsen, han kröp under buskarna för att inte röra vid de våta grenarna och han skakade på tassarna vart femte steg.

Sambon ringer 10.30 i dag:
– Nu när det inte regnar vill Indy bara vara ute. Han sitter och ylar vid dörren. Jag trodde han behövde kakka, men han har bara kommit på ett sätt att lura mig att gå ut. Nu kommer han bajsa inomhus igen för nästa gång han börjar gnälla kommer jag ju inte at tro honom.

Frågan är alltså om den tuffa jakthunden verkligen är en mes.
Det börjar luta åt att han helt enkelt har en stark vilja och intelligens nog att fundera ut hur han ska manipulera oss till att låta honom göra det han vill.
Och att slippa göra sådant han inte vill…

Hundkojan

RSSHundkojan

Indy lär Annika Madejska att sitta fint

  • Om Bloggaren

    Annika Madejska är en av 1773 kvinnor som 2005 flyttade från Sverige till Finland. Hon är född och uppvuxen utanför Lund i Skåne och bor numera i Vichtis. Tidigare har Annika haft katter, fåglar och kaniner – aldrig en hund. Indy är en av cirka 255 registrerade drevrar i Finland. Han föddes den 6 februari i Imatra och har 9 syskon. Drever är en jaktras som beskrivs som både självständig och envis med mycket stark jaktinstinkt. Indy ska i framtiden jaga tillsammans med sin husse.
  • Kalender

    juni 2009
    M T O T F L S
    « maj   jul »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Arkiv

  • Kategorier