Hur gör man på en båt?

Publicerad: 23/10 15:05

Indys provsvar har kommit och han har tillräckligt med antikroppar mot rabies för att vi ska kunna semestra i Skåne en vecka han och jag. Biljetterna till båten är bokade – med husdjurshytt såklart och Indys pass är ifyllt och stänplat hos veterinären.
Och allt verkade så lätt ända tills jag i natt insåg att Indy har behov även under småtimmarna…
Klockan 6 på morgonen brukar vi gå på en snabb kissrunda just utanför dörren och sedan gå och sova några timmar till.
Hur gör man på båten?!
Ser framför mig hur jag väldigt generad står och plockar bajs i en korridor med en Indy som drar och stretar i kopplet för att det finns så mycket spännande och nytt omkring…
Jag har investerat i ett DAP-halsband åt honom (ett halsband som är preparerat med hundens lugnande feromoner) som jag hoppas ska hjälpa honom att inte bli allt för stressad av den annorlunda miljön – men att han är lugnare betyder ju inte att han inte behöver göra ifrån sig…
Har ni erfarenheter av att åka båt mellan Finland och Sverige? Jag tar tacksamt emot alla tips!

2 Comments

 1. Kommentar #1 - Gunilla Danielsson: 23/10 18:17

  Hej igen!

  Vi åker ofta till Åland görra veckan senast. Det är ju förstås kortare väg än till Sverige, men det finns sandlåda ute på däck. Kia håller sig under resan, en gång satte hon sig o kissade. Vi brukar sitta på samma ställe under hela resan, Kia ligger på sin filt. Äter gör vi i gången utanför restaurangen. Har man hytt så slipper man lättare undan.


 2. Kommentar #2 - Sanna Westman: 24/10 11:00

  Vi har åkt en hel del Hfors-Sthlm samt Sthlm-Åbo och har konstaterat att sandlådan på däck oftast är i så ostädat & rysligt skick att hundarna vägrar gå nära den. Vi har helt enkelt låtit våra djur göra sina behov ute på däck; bajs går ju att plocka och kisset spolas bort av regnet. Och om nu Indy i misstag skulle skvätta inomhus så är det kanske inte hela världen eftersom det definitivt skvätts andra kroppsvätskor i mycket större mängder både högt och lågt på båtarna…
  Men som sagt: skynda ut på däck och plocka/torka efter er så gott det går.

  Lycka till och ha en trevlig båtresa. :o)


RSS feed for comments on this post.

Hundkojan

RSSHundkojan

Indy lär Annika Madejska att sitta fint

 • Om Bloggaren

  Annika Madejska är en av 1773 kvinnor som 2005 flyttade från Sverige till Finland. Hon är född och uppvuxen utanför Lund i Skåne och bor numera i Vichtis. Tidigare har Annika haft katter, fåglar och kaniner – aldrig en hund. Indy är en av cirka 255 registrerade drevrar i Finland. Han föddes den 6 februari i Imatra och har 9 syskon. Drever är en jaktras som beskrivs som både självständig och envis med mycket stark jaktinstinkt. Indy ska i framtiden jaga tillsammans med sin husse.
 • Kalender

  oktober 2009
  M T O T F L S
  « sep   Nov »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Arkiv

 • Kategorier