Tycke och smak

Publicerad: 16/01 22:35

Sambon och jag föredrar lite olika utrustningar på promenaderna med hunden. Sambon föredrar vanligt halsband med ett sådant där moderna plastspänne som man snabbt klickar ihop. Och vanligt läderkoppel i lite längre variant. Själv föredrar jag sele och flexikoppel eftersom jag tycker att det känns mildare mot Indy med selen när han drar i kopplet och dessutom tycker jag att det känns stadigare och som om jag liksom har ett bättre grepp om hunden. Att jag föredrar flexikopplet är dels för att jag man kan träna Indy lite lättare utan att ha honom lös – vilket vi inte kan för att det finns på tok för mycket kaniner OCH stora vägar i närheten så vi vågar inte riskera att han sätter iväg efter sitt jaktbyte… Dessutom får Indy känna sig lite friare fastän vi har honom under kontroll.
Och träningen har gått bättre med flexikopplet. Indy har blivit mer lyhörd och vi har fått lite fart på utomhusträningen.

Men nu har Indy börjat uttrycka en åsikt om utrustningen. Så fort jag ska ta med honom ut börjar han backa ut ur hallen och vill INTE komma till mig så jag kan sätta på honom kopplet. Eftersom att jaga honom inte är en bra sak brukar jag helt enkelt öppna ytterdörren och gå ut själv – utan honom – för att strax komma in igen och då låter han mig motvilligt sättas  selen och så kan vi gå. Men proceduren börjar bli lite irriterande, och jag beklagade mig för sambon – som sa att han aldrig sett Indy göra något sådant. Och mycket riktigt. När sambon ska ut med hunden så kommer han glatt till dörren och står snällt stilla medan han får halsbandet på sig och så är de iväg…
Verkar som om männen i huset gaddat ihop sig mot mig.
De nobbar den säkra selen med reflexer på och föredrar den snabba och enkla lösningen med halsbandet.
Så jag försökte åtminstone införa reflexväst på både hund och husse.
Hur tror ni det gick?

1 kommentar

  1. Kommentar #1 - annikamadejska: 18/01 21:28

    Hihi! Skönt att höra att man inte är ensam. I vårt fall tror jag nog mest att sambon tycker det tar för mycket tid med att sätta på hunden selen eller reflexvästen och reflexvästen på sig själv. Även om vi har väldigt lite trafik på vägen direkt utanför vårt hus tycker jag det är bättre att ta det säkra före det osäkra. Och ska vi på en längre promenad hamnar vi alltid att gå vid eller över en större väg. Nåja – jag ska fortsätta att tjata! ;)


RSS feed for comments on this post.

Hundkojan

RSSHundkojan

Indy lär Annika Madejska att sitta fint

  • Om Bloggaren

    Annika Madejska är en av 1773 kvinnor som 2005 flyttade från Sverige till Finland. Hon är född och uppvuxen utanför Lund i Skåne och bor numera i Vichtis. Tidigare har Annika haft katter, fåglar och kaniner – aldrig en hund. Indy är en av cirka 255 registrerade drevrar i Finland. Han föddes den 6 februari i Imatra och har 9 syskon. Drever är en jaktras som beskrivs som både självständig och envis med mycket stark jaktinstinkt. Indy ska i framtiden jaga tillsammans med sin husse.
  • Kalender

    januari 2010
    M T O T F L S
    « Dec   feb »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • Arkiv

  • Kategorier