Hur lär man hundar att simma?

Publicerad: 30/06 13:28

Vi har hittat en hundstrand!
Bara några minuters bilväg hemifrån. :)
Den ligger i Salmi friluftsområde och är inte stor – men Indy får åtminstonde lite svalka mitt i värmeböljan.
En trist upptäckt var dock att folk verkar glömma bajspåsarna hemma…
Inte konstigt att hundfolk och hundar inte är välkomna på så många ställen.
Hela vägen till hundstranden var kantad av bajs och i gräset vid stranden fick man se efter var man satte sina fötter.
Tråkigt att hundfolket får en egen strand – med en stor papperskorg intill – och ändå inte klarar av att hålla efter sig.

Indy njöt i alla fall av vattnet. Och trollsländorna fick honom riktigt exalterad.
Men det är fortfarande bara vatten upp till magen som gäller.
så hur lär man hundar att simma? Eller kommer det av sig självt när man tar dem till stranden gång efter annan?
Flytväst kanske hjälper – som flytkuddar till små barn.
Jag tar förstås tacksamt emot alla tips!

6 Comments

 1. Kommentar #1 - Hanna: 30/06 14:33

  Vi har en tre månader gammal Jack Russel valp hemma. Han vadade ut tills de korta benen inte räckte till längre och då simmade han hysteriskt i land. En annan gång stod han så nyfiket och hängde över bryggkanten att han slutligen föll i. Då simmade han också hysteriskt till stegen där jag hjälpte honom upp. De kan nog simma helt av sig själv, men jag har läst att man absolut inte ska tvinga dem att simma. Ni får väl vänta tills han blir nyfiken nog att gå ut längre…


 2. Kommentar #2 - Helena: 30/06 15:08

  Om han gillar att ge sig av efter pinnar, eller flytande leksaker, så kan det fungera att kasta i en sådan, lagom långt så han orkar iland också. Det brukar fungera bra när det gäller vår borderterrier. Utan pinne går han bara omkring och vadar och plockar sjögräs, men slänger man i en pinne så simmar han raskt efter den för att sedan hastigt komma tillbaka upp igen.


 3. Kommentar #3 - Fille: 02/07 13:20

  andra alternativ är att ha med godbitar åt hunden och gå ut i vattnet och locka honom längre ut än han brukar gå.
  ett riktigt bra alternativ är att ta med en annan hund som gillar att simma. då Indy ser att den andra springer ut i vattnet och simmar ser han att det inte är farligt och vågar själv också försöka sig på det


 4. Kommentar #4 - Sara: 02/07 16:47

  Hunden går nog ut och simmar helt på egen hand. Vår hund har bara vadat ända fram till midsommar (hon var då ett år), men efter midsommar insåg hon mitt i allt att hon faktiskt kan simma och vips så går det av bara farten.. Att slänga saker i vattnet för att få dem att simma för första gången slutar oftast med att du själv får hämta leksaken och att hunden står och gnyr av besvikelse på stranden.. Bäst är det om du själv går och simmar, utan att desto mer kalla på honom. Indy simmar när han är redo. :)


 5. Kommentar #5 - kalli: 03/07 16:40

  Som en flitig användare av hundparker här i Helsingfors så kan jag nu bestämt säga att människor städar väldigt bra efter sina hundar. Alla parker som jag brukar använda är snygga och rena. Alltid kan en liten ”olycka” hända, att man inte ser när hunden gör sitt, men alla städar efter sig. Lite olyckligt att HBL tog det citated och satte det i tryck, den kan sen börja leva ett självständigt liv när den inte bygger på vad som är regel i dom flesta parker. Kanske det stämmer med någon enskild park men överlag är parkerna här väldigt bra skötta. Vi hundägare kämpar ofta emot alla slags fördomar mot våra hundar, men flesta tar sitt ansvar på största allvar och städar upp efter hunden. Märker det när jag går i skogen eller till den ”vanliga” stranden att där finns båda ett och annat som människor lämnar efter sig, toalettpapper i mängder samt engångsgrill och flaskor. Kanske somliga kan lära sig något av hundägarna.


 6. Kommentar #6 - ann: 04/07 23:04

  Det är väl bara att göra som min dotter gjorde med våran toller (Nova Scotia Retrierver) tog honom i famnen, bar ut honom på djupt vatten, släppte taget och han simmade i land. Efter det var simmade han alltid om tillfälle gavs. Andra alternativet hade naturligtvis varit att han aldrig gått i vattnet efter det.


RSS feed for comments on this post.

Hundkojan

RSSHundkojan

Indy lär Annika Madejska att sitta fint

 • Om Bloggaren

  Annika Madejska är en av 1773 kvinnor som 2005 flyttade från Sverige till Finland. Hon är född och uppvuxen utanför Lund i Skåne och bor numera i Vichtis. Tidigare har Annika haft katter, fåglar och kaniner – aldrig en hund. Indy är en av cirka 255 registrerade drevrar i Finland. Han föddes den 6 februari i Imatra och har 9 syskon. Drever är en jaktras som beskrivs som både självständig och envis med mycket stark jaktinstinkt. Indy ska i framtiden jaga tillsammans med sin husse.
 • Kalender

  juni 2009
  M T O T F L S
  « maj   jul »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • Arkiv

 • Kategorier