Spökåldern

Publicerad: 15/09 11:18

För några veckor sedan läste jag om den så kallade ”spökåldern” hos valpar som infaller när de är cirka 7 månader gamla.
Nu vet jag vad det innebär.
Indy eldar upp sig över precis allt och allt är lite läskigt.
Under morgonrundan i dag skällde han i tur och ordning på dimman över åkern, grannens vedhög, en riktigt stor björksopp som hade mage att stå precis där indy hittat en perfekt toalett, på en sten som var riktigt elak och lurig, på ett däck som låg kastat i grusgropen där vi brukar promenera och sedan avslutade vi rundan med att skälla på grannen och hans traktor.
Och jag fick snällt gå fram och klappa på stenen, däcket, vedhögen och den slemmiga björksoppen. Dimman var ju lite svår att avdramatisera och grannen har jag inte en sådan relation till att jag skulle gå fram och klappa honom för att bevisa för Indy att han är en helt ok typ.
Men morgontrafikanterna fick sig nog ett gott skratt när de såg en tjej med håret på ända stå i en vedhög och klappa klabbar medan en liten hund hoppade runt i ändan av ett koppel – skällandes som om det gällde liv eller död.
I kväll antar jag att vi kör en repris. Då kanske vi ska akta oss för soptunnan, den svarta sopsäcken som någon slängt i skogen och kanske den där stora myrstacken som ser riktigt läskig ut i skymningsljuset.
Hm… jag undrar jag hur man klappar en myrstack….

1 kommentar

 1. Kommentar #1 - Stinsen: 16/09 09:38

  Låter sååå bekant. Grannen tittade långt på mig när jag vid byksträcket visade åt hunden ”titta, vännen, snälla lakanet ger godbitar åt dej” …det kom fram i ett senare skede att det var hennes lakan…=/
  Men, det går över. Sen kommer trotsåldern…


RSS feed for comments on this post.

Hundkojan

RSSHundkojan

Indy lär Annika Madejska att sitta fint

 • Om Bloggaren

  Annika Madejska är en av 1773 kvinnor som 2005 flyttade från Sverige till Finland. Hon är född och uppvuxen utanför Lund i Skåne och bor numera i Vichtis. Tidigare har Annika haft katter, fåglar och kaniner – aldrig en hund. Indy är en av cirka 255 registrerade drevrar i Finland. Han föddes den 6 februari i Imatra och har 9 syskon. Drever är en jaktras som beskrivs som både självständig och envis med mycket stark jaktinstinkt. Indy ska i framtiden jaga tillsammans med sin husse.
 • Kalender

  september 2009
  M T O T F L S
  « aug   okt »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • Arkiv

 • Kategorier