Vi närmar oss!

Publicerad: 09/12 12:38

Härom dagen var Indy ute och jagade igen. Så fort han och husse kom in i skogen fick han upp ett spår och satte av!
I två timmar jagade han sin hare. I princip oavbrutet. Som längst var han 800 meter ifrån husse och att han fortfarande jagade syntes bara på gps:en (som tydligen också visar om hunden ger skall).

Återigen var det husse som inte stod på rätt ställe – Indy skötte sitt jobb som han skulle.
Så dagen då Indy tar sin första hare är inte långt borta! Det är roligt att se att han verkligen har en så bra jaktinstinkt. Även om Drevrar är enbart avlade för jakt och han kommer från en stark avelslinje så vet man ju aldrig om valparna blir bra eller dåliga i skogen.
Nu är ju inte sambon av den gamla jägarskolan (tack och lov) som bara ser hunden som ett redskap. I vårt kontrakt när vi köpte Indy fanns en klausul om att vi inte får avliva honom utan att kontakta uppfödaren. Jag frågade om varför detta stod med och fick berättat för mig att vissa jägare skjuter sin hund om den inte visar bra jaktinstinkter.
Jag blev förstås förfärad. Jag kan inte föreställa mig hur man kan ha en sådan syn på hundar.
Men jag är väldigt glad att vi köpte från en kennel där man åtminstone försöker göra något åt det här. Visst kan man ignorera kontraktet och man kan ljuga. Men det sänder i alla fall en signal.
Om Indy inte skulle ha någon stark jaktinstinkt skulle han ändå vara en del av familjen.
Sambon hade förstås tyckt det var lite tråkigt – men älskat honom lika mycket ändå.

Hundkojan

RSSHundkojan

Indy lär Annika Madejska att sitta fint

 • Om Bloggaren

  Annika Madejska är en av 1773 kvinnor som 2005 flyttade från Sverige till Finland. Hon är född och uppvuxen utanför Lund i Skåne och bor numera i Vichtis. Tidigare har Annika haft katter, fåglar och kaniner – aldrig en hund. Indy är en av cirka 255 registrerade drevrar i Finland. Han föddes den 6 februari i Imatra och har 9 syskon. Drever är en jaktras som beskrivs som både självständig och envis med mycket stark jaktinstinkt. Indy ska i framtiden jaga tillsammans med sin husse.
 • Kalender

  december 2009
  M T O T F L S
  « Nov   jan »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Arkiv

 • Kategorier