Självständig och envis – jajamän!

Publicerad: 05/05 11:18

I dag på andra promenaden så tänkte jag att jag skulle hitta på lite nytt bus med Indy. Hade läst i Härliga hund om lite olika bus som hundar nappar på och tycker är kul så jag tänkta jag provar att leka död eftersom det kan resultera i lite brottning också – och det gillar Indy.
I princip går leken ut på att man lägger sig ner och låter bli att röra en fena. Efter en stund blir hunden nyfiken och undrar vad man håller på med och när de kommer fram så byter man till en liten brottningslek.
Men inte min hund.
Jag hittade en plats där mossan var varm och lade mig ner.
Och där låg jag.
Indy var inte ett dugg intresserad.
Jag låg stilla lite till.
Indy satte sig ner.
Jag låg jättestilla.
Indy sa pysch och gick lite åt andra hållet och satte sig ner.
Jag låg megastilla.
Indy började gny för att han var uttråkad.
Det var bara att inse. Min hund är inte intresserad av dumma lekar som inkluderar att matte ligger stilla på marken.
Han föredrar fart.
Och våldsam brottning.
Och om matte nu bestämmer sig för att ligga still och vara tråkig så kan han minsann vänta ut hennes dumma nonsens.
För Indy är en Drever. Och med det kommer självständighet och en rejäl portion envishet.
Så nästa gång jag bestämmer mig för att leka den där leken ska jag se till att det är riktigt varmt och skönt så jag kan ligga stilla riktigt länge.
Det är nog det som krävs för att knäcka vår lilla hund.
Mer envishet än vad han har.
Och tålamod.
Så man måste kanske ta med sig en kudde eller så, för man lär behöva göra det riktigt bekvämt för sig.
Det kan nämligen ta en stund …

Hundkojan

RSSHundkojan

Indy lär Annika Madejska att sitta fint

 • Om Bloggaren

  Annika Madejska är en av 1773 kvinnor som 2005 flyttade från Sverige till Finland. Hon är född och uppvuxen utanför Lund i Skåne och bor numera i Vichtis. Tidigare har Annika haft katter, fåglar och kaniner – aldrig en hund. Indy är en av cirka 255 registrerade drevrar i Finland. Han föddes den 6 februari i Imatra och har 9 syskon. Drever är en jaktras som beskrivs som både självständig och envis med mycket stark jaktinstinkt. Indy ska i framtiden jaga tillsammans med sin husse.
 • Kalender

  maj 2010
  M T O T F L S
  « apr   jun »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Arkiv

 • Kategorier