En stjärna!

Publicerad: 24/05 22:06

I går var Indy och jag på den stora utställningen i Hamina.
Hade jag vetat hur stor utställningen var hade jag nog aldrig vågat mig dit med honom – men ibland är det bra att vara oinformerad. ;)

Indy blev förstås väldigt uppjagad men till min stora förvåning lugnade han sig väldigt fort. Vi mötte upp med Mira Holm som skulle visa honom så att de fick bekanta sig med varandra. (Mira äger förövrigt Indys bror Nemo.)
En stund innan det var dags tog vi oss till ring 17 där många av jakthundsraserna visades. Publiken runt den ringen var lite annorlunda mot de flesta andra – många herrar i kamouflage och jaktmotiv på tröjorna.

Först när de visade drevervalparna började jag bli nervös. Och det var väl tur för nu hann det inte smitta av sig på Indy.
Och han äntrade ringen med schvung i stegen och med en uppmärksamhet riktad mot Mira som var helt otorlig! Han hade så skoj!
Posera kunde han också tydligen.
Och stå still!
Eftersom allt detta nu gått vägen var jag övertygad om att han skulle hoppa på domaren Eero Tapiola och försöka pussa honom – men till min stora förvåning stod Indy stilla med blicken riktad rakt fram och lät sig bli tittad i munnen och kollad i pälsen.
Och han åt godis!!!
Det har han ALDRIG gjort i stökiga miljöer förut.
Ett tag trodde jag att någon snott min hund och ersatt honom med ett utställningsproffs… ;)

Sedan kom stunden då bedömingen var klar…

Mira hade sagt att hon tycker att det är ok om indy får ett blått band och bedömningen ”god” eftersom det är hans första utställning och han har så lätt för att bli stressad då han bor på landet.
Men där stod funktionären med ett rött band i handen! Domaren ansåg honom ”mycket god”!
Handlern Mira utbrast i ett ”YES!” och nappade åt sig bedömningspappret.
Lätt omtumlad satt jag och väntade på att hon skulle hjälpa till och visa en av drevertikarna och sedan ytterligare en hund. Anteckningarna på pappret jag höll i handen var ju på finska och det enda jag lykades tyda var ”hyvä pää” och ”hyvä tyypi”.
Under tiden dök Indys uppfödare från Kennel Ancer’s upp – hon hade jobbat som ringsekreterare lite längre bort och hon hade varit väldigt nervös eftersom det var Indys första utställning och domaren är känd för att vara hård. Hon ögnade igenom bedömningen och log med hela ansiktet.
Sedan blev jag översköljd av råd om fler utställningar och jaktprov.
Så det blir nog några utställningar till.
Nu har vi ett eget utställningskoppel som vi kan öva med – men jag överlåter utställningarna åt en handler. I ringen trivs jag inte, så det är bättre att någon annan får min hund att se snygg ut.

Till sist några bilder av vår dag i Hamina!

Med handlern Mira Holm i ringen.

Indy står still!!!!

Rör sig riktigt fint i ringen.

Så poserade vi för fina bilder till kennelns hemsida.

1 kommentar

 1. Kommentar #1 - sara: 25/05 09:17

  Grattis, fint jobbat :)


RSS feed for comments on this post.

Hundkojan

RSSHundkojan

Indy lär Annika Madejska att sitta fint

 • Om Bloggaren

  Annika Madejska är en av 1773 kvinnor som 2005 flyttade från Sverige till Finland. Hon är född och uppvuxen utanför Lund i Skåne och bor numera i Vichtis. Tidigare har Annika haft katter, fåglar och kaniner – aldrig en hund. Indy är en av cirka 255 registrerade drevrar i Finland. Han föddes den 6 februari i Imatra och har 9 syskon. Drever är en jaktras som beskrivs som både självständig och envis med mycket stark jaktinstinkt. Indy ska i framtiden jaga tillsammans med sin husse.
 • Kalender

  maj 2010
  M T O T F L S
  « apr   jun »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Arkiv

 • Kategorier