Jul utan hunden

Publicerad: 16/12 15:34

I veckan var jag hos min frisörska som förutom att hon är en briljant hårfixare också lider av samma faiblesse för fyrtassade kompisar som jag.
Hon har en otroligt gullig Bullterrier vid namn Ossian.
När jag nämnde att jag ska åka till Skåne över jul och att sambon och Indy stannar hemma så frågade hon hur jag kan fira jul utan Indy.
Indy och jag har aldrig firat jul ihop eftersom jag alltid åker till Sverige för att fira med mina föräldrar och systrar.
Och jag svarade att en jul med Indy är nog mest som vilken annan dag som helst med Indy.
För inte förstår Indy vad som är annorlunda med den 24 december.
En del gillar att sätta tomteluva på hunden eller knyta en stor röd rosett runt halsen. (Min frisörska gör INTE sådant – men hon kan inte tänka sig julen utan Ossi.)
Men vilken hund begriper varför?
Och att tuggbenet de får råkar vara i form av en polkagriskäpp med rödfärgat råläder varvat med det vita bryr de sig nog inte så mycket om. Det bryr sig mest företaget som producerar grejerna om, för de kan ta några extra cent betalt för sina säsongsvaror.
Så länge man inte hittar på dumheter som skadar djuren är det väl ok – men kom ihåg att du gör det för DIN skull – inte för hundens.
Hunden tycker att julafton är en dag som vilken annan och man behöver gå på promenad, leka och tugga på ben som vilken annan dag som helst.
Visst kan man ge dem lite extra fin mat eller något – men kom i håg att det finns saker som inte är alls bra för hunden. Bäst är att hålla sig till det man vet funkar.
Annars kan det bli en jobbig julnatt med promenader mitt i natten på grund av hundens lösa mage…

Hundkojan

RSSHundkojan

Indy lär Annika Madejska att sitta fint

 • Om Bloggaren

  Annika Madejska är en av 1773 kvinnor som 2005 flyttade från Sverige till Finland. Hon är född och uppvuxen utanför Lund i Skåne och bor numera i Vichtis. Tidigare har Annika haft katter, fåglar och kaniner – aldrig en hund. Indy är en av cirka 255 registrerade drevrar i Finland. Han föddes den 6 februari i Imatra och har 9 syskon. Drever är en jaktras som beskrivs som både självständig och envis med mycket stark jaktinstinkt. Indy ska i framtiden jaga tillsammans med sin husse.
 • Kalender

  december 2011
  M T O T F L S
  « Nov   jan »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Arkiv

 • Kategorier