Dödsfälla och paradis

Publicerad: 05/01 16:35

De senaste dagarnas väder med först snö, sedan regn och slutligen lite minusgrader har förvandlat våra vanliga promenadstråk till rena rama dödsfällan. Såvida man inte har fyrhjulsdrift som Indy förstås.
Medan jag förtvivlat försöker hitta små fläckar av barmark där jag kan sätta ner mina fötter utan att riskera att dråsa omkull och spräcka svanskotan, så skuttar Indy runt i fullständig lycka över naturens tillstånd.
Detta är nämligen Indys absoluta favoritväder.
Inte för varmt, inte för kallt och så det bästa av allt: skare på snön!
För det finns ju inget bättre än att rulla runt på skaren och riktigt gnugga sig mot den hårda och riviga ytan.
Ovan på allt så kan man ju dessutom gräva loss stora stycken av snön och kasta runt med.
Svalkar dödsskönt i kistan!
Att matte förtvivlat försöker stå upprätt bekommer honom inte det minsta.
Det gäller ju att få in så många tillfällen som möjligt med att rulla runt i snön innan det blir solsken och varmt igen.

Indy kan rulla runt på skaren precis hur länge som helst.

 

3 Comments

 1. Kommentar #1 - Åsa Forsman: 06/01 17:41

  Hej!
  Använd broddar! Men låt inte lura dig av de billiga sorterna. De som är enklast och bäst att använda heter DEVISYS (att någon kan komma på ett så omöjligt produktnamn!). De kostar drygt 32€. Man måste bara lära sig att sätta ner hälen bestämt, så att piggarna fäster. Men gör man det klarar man sig i alla väder.
  Hälsningar
  Åsa Forsman, Nykarleby


 2. Kommentar #2 - musti: 08/01 14:49

  Devisys är dom bästa! In i det sista motsatte jag mej ”tant”broddar, men så skönt att våga gå ut med hunden i vilket väder som helst.


 3. Kommentar #3 - Annika Madejska: 08/01 19:20

  Jo det ligger någon typ av broddar i något skåp här hemma. Införskaffade åt mig förra vintern när jag opererades i axeln och på inga som helst villkor fick lov att halka omkull. Men de var inget vidare – de kasade hela tiden av så det fanns ingen poäng med att ta dem på sig. Devisys säger ni? Får väl ta och leta rätt på ett par sådana innan det händer en olycka! Tack för tipset!


RSS feed for comments on this post.

Hundkojan

RSSHundkojan

Indy lär Annika Madejska att sitta fint

 • Om Bloggaren

  Annika Madejska är en av 1773 kvinnor som 2005 flyttade från Sverige till Finland. Hon är född och uppvuxen utanför Lund i Skåne och bor numera i Vichtis. Tidigare har Annika haft katter, fåglar och kaniner – aldrig en hund. Indy är en av cirka 255 registrerade drevrar i Finland. Han föddes den 6 februari i Imatra och har 9 syskon. Drever är en jaktras som beskrivs som både självständig och envis med mycket stark jaktinstinkt. Indy ska i framtiden jaga tillsammans med sin husse.
 • Kalender

  januari 2012
  M T O T F L S
  « Dec   feb »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Arkiv

 • Kategorier